h160vermaningkleur

   

bord totaal 2020 2021

   

foto-eerste-steen                            439-foto2e-steen

   

Doopsgezinde Gemeente Feanwâlden

Dopen wat mondig is, spreken dat bondig is, vrij in het Christelijk geloven, daden gaan woorden te boven

   
   

Eerst volgende kerkdienst

23 mei 2021;
09:30AM - 11:00AM
Da. Geja Laan pinksteren
30 mei 2021;
09:30AM - 11:00AM
zr. B. Bosscha-Stapensea
   

diensten gemist

   

kopij voor kerk blad 'de Schakel' voor 18 uur

14 juni 2021
06:00PM -
Inleverdatum kopij de papieren Schakel
   

agenda eerstvolgende activiteit

12 mei 2021
02:00PM - 04:00PM
Gesprekskring
   

eerstvolgende DB/KB vergadering

Geen evenementen
   

eerstvolgende ledenvertoeving

Geen evenementen
   


Beste Gast,

Mijn naam, Kees Haremaker voorzitter van deze Doopsgezinde Gemeente Feanwâlden.

Haremaker was vroeger een beroep van een paar voorvaderen, vooral de gebroeders Klaas en Jan Haremaker die een bedrijf hadden in Koog aan de Zaan. Het bedrijfsgebouw bestaat nog steeds en staat nu op een prominente plaats in de Zaanse Schans. 

Een zoon van de genoemde Jan Haremaker,  Pieter Haremaker als 20 jarige met Napoleon mee moest naar Rusland, daar niet onderuit kon als Mennist, daar na terugkomst trouwde met een nazaat van de beroemde droogmaker van de Hollands polders Jan Azn Leeghwater, en er later een boek over schreef  'Mijne Lotgevallen in Fransche Dienst'    Na een onderzoekje van mijn broer Jaap en ik hebben we onlangs ontdekt dat het manuscript niet verloren is gegaan en zich bevind in het Leeghwater archief in het Waterlands Archief in Purmerend. meer te zien op www.haremaker.nl

De functie van voorzitter bekleed ik sinds 2012 als opvolger van Iris vd Beek, maar ik zit sinds najaar 2008 al in deze kerkenraad.
Dit is trouwens niet de eerste keer dat ik in de kerkenraad zit, ik heb in mijn vorige voorzitterstijd twee predikants wisselingen meegemaakt, eerst het beroep van Ds. Jochem. Dijkstra en daarna van Ds. Rob Workel.
In deze tijd van Ds. Rob Workel beleven wij dierbare herinneringen vooral i.v.m. het feit dat wij als kinderloos echtpaar ineens een dochter, schoonzoon & drie kleinkinderen kregen.

Mijn roots liggen in de provincie Noord Holland om precies te zijn het dorp Oosthuizen aan de noord-oost rand van de Beemster.

Mijn ouders waren zelf ook van Doopsgezinde huize.
Mijn echtgenote Ella en ik zijn beide in 1961 gedoopt in de Doopsgezinde Gemeente Oosthuizen-Beemster, door Ds. Zwartendijk, en op 28 maart 1962 zijn wij in dezelfde kerk in de Beemster getrouwd deze dienst is ook door Ds. Zwartendijk geleid.

Aanvankelijk heb ik na mijn ambachtsschool tijd in Amsterdam-Noord, gewerkt in garage bedrijven als monteur en opgeklommen tot eerste monteur, na de dienstplicht (ik had geen oudere broers) weer als monteur maar na de verloving met Ella ben ik gaan studeren voor de onderwijs bevoegdheid in het autovak, daarvoor was het nodig voor de vervolgstudie naar een opleiding in Leeuwarden te gaan, zodoende onze vestiging in Friesland en dat was in 1963.

Wij zijn na het huwelijk met attestatie over gegaan van de Beemster naar Alkmaar waar wij Ds. van der Sluis ontmoette die voor Alkmaar in Veenwouden dominee was.

Met het vetrek naar Leeuwarden zijn wij met attestatie overgegaan naar de DG Leeuwarden, en na de verhuizing naar Tietjerk in 1970 met attestatie naar Veenwouden.

Ik Heb ondertussen een paar hobby's, één daarvan is dat mijn interresses altijd al naar radio uitging en nadat de studietijd het enigszins het toeliet heb ik een cursus gevolgd voor het verkrijgen van een zendvergunning dat ik afsloot met het met goed gevolg afleggen van het met een snelheid van 12 woorden per minuut het seinen van het Morse alfabet van een leesbare tekst gedurende +- 5 minuten.
Maar ik hou mij ook wel bezig met het monteren van video's
Na mijn vertrek uit mijn werkzaamheden als leraar motorvoertuigen bij het Friesland College, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij de lokale omroep in Burgum, alwaar ik nog steeds deel van uitmaak.

Uw voorzitter/webmaster Kees Haremaker

   

wij nodigen u uit om........:

   

Onlangs bekeken:

   

Aanwezigen  

We hebben 249 gasten en geen leden online

   

Informatie zaalhuur  

   

Laatste wijziging  

  • Laatste wijziging dinsdag 06 april 2021, 12:55:59.
   

inloggen of registreren  

   

De 5 meest populaire artikelen

 2015-03-31
 2015-03-29
 2015-02-28
1722 Onderhoud
 2015-03-11